Guide til kærlighed, dating og sex! 🔥
Ny måned betyder også nyt fokustema, og i marts sætter vi fokus på kærlighed, dating og sex 🔥 Det er emner, der fylder rigtig meget i mange unges liv. Måske er du nyforelsket i din allerførste kæreste, måske er du swipende på diverse dating-apps, måske står du midt i et breakup, eller måske er du ved at udforske din seksualitet? Uanset hvor du er, er det en tid, der både kan være spændende og give dig en følelse af lykkerus, men også en tid fyldt med usikkerhed, skam, hjertesorg, forvirrende og sårbart.
Derfor vil vi gerne give vores bedste tips til, hvordan man kan navigere gennem sit kærlighedsliv, datingverdenen, sex og seksualitet. I marts sætter vi sammen med vores dygtige og ærlige frivillige bl.a. fokus på:
- Hvordan mærker man og sætter grænser i fx seksuelle situationer? 💙
- Hvordan håndterer man usikkerhed og/eller afvisninger i dating? 💙
- Hvordan dealer man med et knust hjerte? 💙
- Hvordan kan man udforske sin seksualitet og slippe eventuelle skamfølelser? 💙
- Hvordan kan man tage vare på sine venskaber, når man får en kæreste? 💙https://ungtilung.dk/omfavn-din-identitet-en-kort-guide-til-selvaccept/ (selvaccept / skam, kan linkes til).
Vi vil allerede nu slå et slag for et af månedens blogindlæg fra en dygtig og ærlig frivillig blogger – „Omfavn din identitet – en kort guide til selvaccept‟. Her giver hun nemlig tips til, hvordan du kan udforske din seksualitet og kønsidentitet med en accept af dig selv og uden skamfølelser. Det er et virkelig stærkt blogindlæg, der giver dig konkrete tips til fællesskaber, acceptfølelser, viden og meget mere. Vi anbefaler dig på det varmeste at læse det, hvis du står midt i en tid, hvor udforskning af seksualitet og kønsidentitet fylder meget for dig 🧡
Dating i en digital verden
I dag foregår meget dating på diverse apps, hvor vi swiper, matcher og chatter, før vi overhovedet mødes første gang. Det kan godt ligge op til en vis overfladiskhed, for vi kan nok ikke komme udenom, at vi er hurtige til at bedømme på udseendet. Med det digitale datingliv fører også en risiko for ghosting 👻 Der er mindre ansvarsfølelse, og derfor er det for nogle nemmere „bare‟ at lade være med at svare, hvis interessen alligevel ikke er der. Men hvad kan det betyde for vores selvværd og vores usikkerhedsfølelser? Det er helt normalt, hvis du bliver ramt af datinglivet, men vi har et par tips til, hvordan du kan håndtere usikkerhed, når det kommer til dating:
- Mind dig selv om, at afvisninger ikke handler om din værdi som menneske. Det betyder bare, at I ikke var det rette match.
- Gå ind i dating med et åbent mindset. I stedet for at se dating og fremtidige relationer som en vurdering af din værdi som menneske, så se det som en mulighed for at lære en ny person at kende.
- Øv dig i at adskille dine tanker fra fakta. Usikkerhed kan nemlig ofte føre negative tankespiraler med sig som „Måske var jeg ikke interessant nok‟ eller „Hvad hvis jeg aldrig finder nogen‟? Forsøg at minde dig selv om, at dette blot er frygttanker og ikke sandheden.
- Sæt grænser for din brug af dating-apps. Hvis du oplever, at swipe-kulturen gør dig usikker, så tag en lille pause fra dem. Mind dig selv om, at du ikke er din profil! Relationer kan også opstå i virkeligheden, fx på dit studie, job eller venners venner, og måske du kigger lidt mere op omkring dig, når du ikke er på datingapps? <3
Hvis du har behov for nogle at spejle dig i, så har en af vores seje bloggere skrevet blogindlægget „Hook-up-culture – hvordan navigerer man?‟ Hun kender nemlig selv til at være på datingapps og de tanker, det kan medføre. Derfor har hun samlet et par tips til, hvordan du kan navigere i de relationer, der kan opstå via datingapps. Læs med!
Følg med hele måneden
I løbet af hele måneden deler vi vores bedste tips til at passe på dig selv, når du finder din vej i kærlighed, dating, sex og seksualitet. Samtidig deler vores ærlige frivillige deres egne erfaringer og oplevelser, så vi sammen kan give dig et trygt rum og nogle at spejle i – hvad end du går igennem, er du ikke alene 💖