Sådan undgår du at være nederen på Tinder
Det er forår og det kan betyde, at der er amoriner i luften. Hvis du er en af dem, der er på jagt efter kærlighed, venskaber eller ’et hurtigt bekendtskab’ på Tinder, eller andre datingapps, så er der her tre gode råd, til hvordan du gør det på bedste måde – både for dig selv og for andre.
1.Vær ærlig om, hvad du søger
Datingapps giver en masse muligheder for at gøre dine præferencer tydelige, men du kan sagtens ende med at få kontakt med nogen, som måske vil noget helt andet end dig. Det kan være, at du kun er ude på at få nye venskaber, men synes det er sjovt at flirte lidt, eller det kan være, at du kun søger én sjov nat, men giver udtryk for, at du søger en mere seriøs kærlighed.
Uanset hvad du søger efter gennem datingapps, er det helt legitimt – du skal bare være ærlig om det. Det er ikke fair over for dem, der åbner sig op for dig, at du giver dem en helt anden forståelse af, hvad du søger, end hvad der egentlig er tilfældet. Ærlighed er den bedste vej, for alternativet er forvirring og sårede følelser, hvor ingen får hvad de søgte.
Det er bedre at risikere at blive ’afvist’, fordi du har været ærlig end at lyve. Især på datingapps, hvor dem du skriver med ikke har nogen chance for at kunne gennemskue, om du er ærlig eller ej. Det går selvfølgelig også den anden vej – du har ret til at sige pænt nej tak til nogen, som søger noget andet end dig. Samme regel gælder i øvrigt med billeder – sørg nu bare for, at dine billeder faktisk ligner dig, og stjæl aldrig andres billeder. Du ville heller ikke blive glad for at blive narret på den måde. Når du er ærlig over for dig selv og for andre, kommer alle længst.
2. Gå ikke over stregen
Datingapps som Tinder kan sommetider friste til at overskride grænser. Måske fordi man sidder komfortabelt bag en skærm uden så meget ansvarsfølelse over for den person, man skriver med. Måske fordi det hele kan gå lidt hurtigt, og man får sendt en besked afsted, som man nok ikke havde sagt, hvis man stod ansigt-til-ansigt.
Men reglerne for ikke at være grænseoverskridende er de samme på datingapps, som de er i ’den virkelige verden’. Datingapps er en del af den virkelige verden. Derfor er det vigtigt at huske, at der faktisk sidder et virkeligt menneske, som modtager virkelige beskeder fra meget virkelige dig. Og de beskeder har en virkelig betydning.
Nedladende eller på andre måder grænseoverskridende beskeder har samme effekt på skrift som i tale, så det er ligeså vigtigt at opføre sig ordentligt digitalt. Du kan spørge dig selv ’ville jeg sige det her, hvis de stod foran mig?’, og hvis svaret er nej, så er du måske ikke helt ærlig over for hverken dig selv eller din samtalepartner. Derfor skal du heller ikke bede andre om noget, eller sende noget til andre, online, hvis de ikke har givet udtryk for, at de har lyst til at give eller modtage det.
I stedet kan du stille og roligt afsøge, hvad din samtalepartner ønsker, og hvis I begge er ærlige om, hvad I søger, kan det enten være begyndelsen på en super relation, eller du kan afvise på en venlig måde, så du undgår at ghoste dem, du har haft en relation med, så ingen grænser overskrides – heller ikke dine egne.
3. Tal pænt – også når du afviser
I det hele taget skal du skrive på en ordentlig måde online. Husk, at modtageren ikke har mulighed for at se dit ansigtsudtryk, aflæse dit kropssprog eller høre dit toneleje – de har kun dine ord. Så skriv pænt – også, eller måske især, når du afviser en, som du alligevel ikke kan se en relation med. Online relationer er virkelige, og der sidder en person et sted med virkelige tanker og følelser, som skal respekteres, ligesom man afviser på en ordentlig måde ansigt-til-ansigt.
Datingapps er et godt sted, hvor du kan være målrettet med dine ønsker om, hvad du søger, og med den rette indstilling kan du – uden at såre nogen og blive for såret selv – opbygge relationer med dem, der ønsker det samme som dig. Så husk at tage dit sandhedsserum og din empati med når du swiper, og så skal Tinder nok blive en god oplevelse for alle.